Söndagsjogg

Igår kväll bestämde jag och Lars att vi skulle ut och springa innan frukost. Vi låg och drog oss en bra stund innan vi lyckades ta oss ut i kylan. Tanken var att springa under ellinan och tillbaka. Gick ju ganska bra till en början och på tillbakavägen svängde vi ner mot mamma och pappa.

Inte förrän DÅ märkte jag hur slut jag var, haha. Var helt rödsprängd, trodde att jag mer eller mindre skulle svimma! Men det gick vägen.

Detta tar jag som ett tecken på att det är dags att lägga in löpträning varje vecka! Inte ok att känns sig mer död än levande då man är klar, spec inte på en 3km sträcka ;-)

Skönt är det och nöjd känner man sig då man avslutat ett löppass(jogg) :-)


Hahaha

En korrigering här: det jag menade i förra inlägget var BALSAM för själen, inte MANNA. men det var som MANNA från himlen ;-)

Haha


Manna för själen

Inte nog med att dagen har varit väldigt lugn, så fortsätter jag i den stilen nu även ikväll.

Enya "sjunger" i full hals i bakgrunden och jag ligger i ett varmt och skönt baaad!

(stämningen var på topp tills nyss, då nån annan precis startat igång min spotify någon annanstans >-/)


Slut på vilan

Tänkte först ta en morgonpromenad eftersom jag ställde klockan på 7, men det blev snooze fram 9, och ingen promenad :-/

Gjorde ett riktigt bra rygg- och magpass efter lunch. Musklerna var utvilade och kändes inte möra, mycket energi i kroppen.

Rygg:
Latsdrag bakom nacken 3*8 40kg
Latsdrag 3*8 50kg
Vgrepp 3*9 45kg
Rodd m fria vikter (en sida åt gången) 3*8 35kg
Latsdrag i cabeln 3*8 35kg (på varje sida)

Mage:
Situps med ca 20 graders lutning 3*15
Maskin för sidan av magen 3*max
Situps med benen i 90grader 3*max

Blev cardio efter, sprang (första gången sedan somras jag tar ett löpsteg) 15min och promenerade 15 min.

Nöjd med dagens pass :-)


Härligt med helg :-)

Vaknade självmant i morse, hade inte ställt någon väckarklocka, skööönt! Jag har inte tagit någon morgonpromenad på väldigt länge, så jag tog på mig ytterkläderna och gick ut. Dock kunde jag inte för allt i världen tro att det skulle vara jättevarmt ute idag, då det var så fruktansvärt kallt igår. Så jag gick i ca 65 min i; mössa, vantar (de åkte av efter 5 min), halsduk, 2 tröjor och en vindjacka (givetvis även byxor). Alla jag mötte på rutten hade lätta och tunna dressar på sig, jag såg ut att tycka det var 20 minus ute :-S

Just nu håller jag på att sanera lägenheten, inte städat den på ett tag nu. Får ju Angelica på middag (tacos) innan vi ska på bio :-)


Svar på kommentar

"Hej! Jag har en fråga, du behöver naturligtvis inte svara! Men när du började träna mycket, gick du då upp i vikt? Jag tränar själv rätt mycket, och jag går verkligen upp!"

Har man inte tränat så hårt innan lägger man på sig väldigt mycket vätska när man chockar musklerna med träning. Beroende på hur stor/liten tidsperioden är så kan det mycket väl vara stor del vätska, om du ser det på en kort tidsaspekt, men är det under en längre period kan det vara viss del ökning av muskelmassa men även fett. Mer muskler = mer fett, vätska och högre kroppsvikt.

Jag har tränat hård styrketräning i ca 3 år. På den tiden har jag i snitt lagt på mig 2kg/år. Allt är givetvis inte muskelmassa, men en del av det. Beroende på vad man har för mål med sin träning är det viktigt att inte titta på vågen utan hellre i spegeln. Har man spegeln som referens ser man vad man ska göra för att nå sina mål.

Så länge det ser bra ut i spegeln behöver man inte fokusera så mycket på vågen. Vågen kan vara en hjälp att se framgång om man vill bli av med lite kroppsfett.

För att besvara frågan mer exakt, om jag gick upp mycket i början, så kommer jag inte riktigt ihåg. Men visst la jag på mig snabba kilon, men det var som sagt mycket vätska :-)

Hoppas jag lyckats besvara din fråga, roligt att du kommenterar och vågar ställa frågor ;-)


Tungt med styrka

Denna veckan finns det noll motivation till att köra styrka. I måndags körde jag lite rygg, väldigt få övningar och lätta vikter, därefter 55 min på crosstrainern. Känner att jag vill vila musklerna från hårda styrkepass denna vecka. Så det får bli kondition ist. Känns mycket roligare.

Har mycket att tänka på just nu. Är mycket inför c-uppsatsen, vi drar ju snart igång på riktigt, bara 2 veckor kvar nu :-S

Så för att hålla uppe motivationen och humöret kör jag lite vad jag är sugen för dagen i träningsväg. :-)


Himlabadet i Sundsvall

I lördags var jag och Lars på Himlabadet i Sundsvall och lekte av oss lite. Det var så sjukt roligt :-D

Vi tävlade i rutschbanorna, slappade på relaxen, surfade och åt god mat. En kana tog det ca 5 s att ta sig ner ifrån, det gick med andra ord riktigt fort. Jag vann på den med bästa tid 4,71 s ;-) Lars vann på den andra där det tog ca 15 s att ta sig ner ifrån. Det ska nämnas att dessa två utgår från samma höjd, så ni kan ju tänka er hastigheten i den snabbaste. Det gäller att hålla koll på bikinidelarna när man kommer ner, annars finns det risk att de flyger åt fanders :-p haha

Det gjorde det nästan för mig då vi testade surfen, men jag hade tur och knöt sedan fast delarna väldigt hårt för att inte bjuda på en nakenchock ;-)

Surfen var ju väldigt rolig, lätt värt extraslanten man var tvungen att betala för det. Men det ska göras om snarast :-D man fick hålla på i 30 min, och efter det var man lite lätt blåslagen ;-) sen var man inte lika graciös som instruktören, men det bjuder vi på, de andra var ju lika dåliga haha!


Gästspel på Högslätten

Ganska direkt efter ankomsten till Härnösand drog jag och Lars för att träna.

Bröst och axlar, de sista muskelgrupperna för denna vecka. Första delen av passet var mediokert, inget speciellt, ingen större "glöd" ;-p
Men sen körde jag och Lars axlar ihop, wooow, vilket tryck vi fick. Härligt med pump :-)

Bröst:
Bänkpress 3*5 55kg
Bröstpress m fria vikter 3*8 30kg
Hantelflyes 3*12 10kg

Axlar:
Hantelpress 3*8 14kg
Utsida omvänd pyramid 2*25 2kg 2*15 4kg 2*6 7kg
Baksida m rep 3*10 25kg
Omvänd pec dec 3*8 25kg


"super freak nanana, super freak.."

Christer och hans snarkometer, wiihaa!


Fika x2

Scones till kvällstet och blåbär/hallon muffin till "förmiddagsfika", som det så fint heter när man är uppe i ottan och käkar frukost. Då är det okej med förmiddagsfika ;-)


And off we gooo..

Riktigt segt att kliva upp på morgonen numera. Går och lägger mig tidigare än vanligt för att få mer sömn i förhoppning om att vara piggare på morgonen.. men icke! Det blir med andra ord inte så många morgonpromenader om jag ska fortsätta så här :-p

Sitter på bussen mot Västerås just nu för att intervjua en vd till vårt projektarbete. Sen ska jag hem, packa och sätta mig på tåget mot storebror i Salem. Sover över där tills i morgon då vi ska åka upp till Härnösand över helgen, YES :-D första svängen sedan skolan börjat, så detta ser jag verkligen fram emot!

Det blir alltså träningsledigt idag. Beroende på när jag kommer till bror ikväll kanske det blir en promenad då ist.

Ha en bra dag :-)


Är på gott humör idag, den bjuder jag på ;-p


Armar

Fjärde passet i rad nu, det kändes i kroppen. Blev ett arm-pass idag. Hade ganska mycket energi, gick rätt bra, men det blev ingen cardio alls.. Nästan (6min, haha, obefintligt)!

Biceps:
Hantelcurle 3*9 11kg
Stångcurle 3*8 22?kg
Bamsecurle (en arm) 3*8 15kg
Repcurl 3*8 22,5kg + bonus med mindre vikt

Triceps:
French press 3*14 20kg
Puchdown i cable 3*10 30kg
Hantelpress över huvudet 3*8 18,5kg
Kickbacks 3*8 5kg


Lite att göra

Just nu är det ganska lugnt i skolan. Måndag och tisdag var jag mest hemma och kollade läget inför vårterminen, idag har vi varit på en intervju och en handledning. Det är med andra ord väldigt lugnt, dock är det lugnet före stormen.

Så fort intervjuen i morgon är över är det dags att börja arbeta på riktigt. Många timmar framför datorn kommer det att bli, men samtidigt är man som mest nöjd då man skrivit en massa och det är riktigt bra :-)

För att ta mig till intervjuen fick jag ju låna en cykel av Lars gamla klasskamrat, supersnällt att låna ut ett färdmedel, uppskattas väääldigt mycket :-) sedan att han vågar lämna sin svarta springare i min vårdnad är väldigt generöst. Jag menar, två cyklar stulna från min ägo på två år, puuh..


Sverige vidare till EM

Riktigt spännande och roligt match att se!

Är så härligt att se en förbundskapten som kan visa sann glädje :-D Nästan så man fällde en tår haha

Woohoo, grattis Sverige till en EM-plats !!! :-D


Renodlat ryggpass

Gjorde ett ganska bra ryggpass idag, känner mig väldigt stark och det är superroligt att vara på gymmet. Jag pluggar in hörlurarna och lyssnar på bra musik för att hålla tempo och adrenalinet på en bra nivå passet igenom.

Rygg:
Latsdrag bakom huvudet 3*8 40kg
Latsdrag 3*8 55kg
Drag med v-tag 3*45kg
Marklyft 3*8 70kg
Cabel raka armar "pulldown" med stång 3*8 36kg
Cabel latsdrag 3*8 32kg

Är mycket nöjd med passet! Det blev ganska många övningar på ryggen, men man vill ju komma åt alla muskler från olika vinklar och håll ;-)

Drog även en solning på väg hem, blir nog Himlabadet i Sundsvall på lördag. Man vill ju inte blända någon direkt ;-)


Mittuniversitetet

Igår sökte jag äntligen kurser inför vårterminen :-) Det är bara en vecka kvar innan ansökningen skulle inne, jag försökte dra ut på det så länge jag kunde för att vara helt säker.

Men nu är det bestämt, det blir Mittuniversitetet i Sundsvall för mig i vår!!! :-D det känns riktigt skönt att flytta hem, haft lite hemlängtan, och inte bara så lite ;-)

Norrland - here i coooome!!!


Måndag

Måndagens träningspass blev en riktigt härligt genomkörare för benen.
Körde två övningar för framsida lår, två för baksida och en för vaderna.

Ben:
Benpress 4*8 100kg
Benspark 3*8 45 kg
Liggande bencurle 3*8 30kg
Sittande bencurle 3*8 35kg
Sittande tåhävningar 3*8 30kg

Körde cardio på crosstrainern efter, högt tempo och hög resistens i ca 25 minuter.

Var väldigt trött i benen när jag skulle gå hem, så det blev ingen powerwalk direkt ;-)


Problem

Har problem med att publicera inlägg..


Seg dag..

Det har varit en riktigt seg dag. Var i Västerås på förmiddagen, workshop i skolan, hem och skriva på projektarbetet, sen stod jag i valet och kvalet om jag skulle orka ta mig till gymmet. Men kände ändå att det var jag tvungen till, inte okej att vila 3 dagar i rad :-p

Körde 5-6 övningar axlar, räknade inte ens hur många repetitioner jag gjorde ( vilket jag annars alltid gör).

Körde sedan cardio, redan efter några minuter kände jag mig sjukt rastlös, som ett litet barn som bara vill göra annat haha. Men tog mig i kragen och valde låtar med högt tempo som jag kunde trampa efter. Det slutade med att jag körde intervaller till musiken, lite spinningkänsla fast på crosstrainern :-p "kom igen, Sofie, högre tempo i refrängen.. Nu kör vi!!" hahaha. Men det fungerade, roligt var det oxå ;-p


Bounce-Jenny

Det blev en skön Bounce-Jenny-stil idag, som på gamla goda tiden :-p

Det blir en heldag i skolan, har lite att skriva och läsa igenom inför morgondagen. Har laddat väskan med lunch och mellanmål, så jag bör kunna sitta här några timmar ;-)

Det blev inget gym igår, var väldigt trött och kände mig sliten. Jag får se om jag går dit idag eller om denna dag oxå blir en vilardag.


Andra halvan av skoldagen

Sitter vid en datorn på skolan och försöker vara lite kreativ, inte alltid det går så bra ;-) vi håller på med ett projektarbete och är i startskedet av det. Hade eg föreläsning nu, men de känns inte så givande alla gånger, så därför skippar jag den för att ist läsa artiklar och skriva på teorin.

Körde en avslappnad stil idag = vida byxor ;-) hehe


Skön start på dagen

Klev upp vid 7-tiden i morse för att ta en promenad innan frukosten. Det var fortfarande lite mulet då jag kom ut, men efter ett tag började det ljusna, alltid lika fridfullt och rogivande den tiden på dygnet :-)

Turen blev ca 55 min, var ganska sliten då jag kom hem, känningar i benen efter gårdagens pass. Frukosten bestod, som alltid, av kesella, Sicilien blodapelsinjuice och en kopp kaffe med mjölk. Sätter sprätt på magen ;-)


Ben-måndag

Kände mig först väääldigt trött och inte alls sugen för ett pass på gymmet, men tog mig i kragen och traskade dit. Och vilket pass sedan :-D kände mig stark och pigg och det var jätteroligt att köra slut på benen.

Ben:
Benpress 4*8 100kg
Benspark 3*8 40kg
Liggande bencurle 1*10 30kg 2*8 35kg
Stående bencurle 3*8 20kg
Tåhävningar 3*12 60kg

Efter passet tog jag en senväg hem för att inte bli så stinn i benen, men det lär jag ju ändå bli i morgon ;-)

Påpälsad och redo för gymmet!


Dagens

Dagens lunch bestod av rester från fredagens middag - potatis och rotfrukter samt kalvkött. Inte helt fel :-) dock ska jag försöka dra ner på kolhydraterna vid rätt måltider. På kvällen blir det endast intag av protein, sitter ändå bara i soffan så jag har inget behov av kolhydrater då ;-)


Appen blogg.se

Denna app, som nyligen kommit, är förmodligen denna bloggs räddning hehe. Jag är så otroligt bekväm så jag orkar sällan slå på datorn, ännu mer sällsynt är det att jag orkar hämta sladden till Iphonen för att kunna lägga över bilder som jag sedan kan lägga upp på bloggen. Tycker nämligen själv att det är tråkig att läsa bloggar som inte har bilder att visa, det förhöjer intresset lite :-p Så med hjälp av denna app kan man nu även lägga upp bilder via telefonen som tidigare inte gått, vilket betyder att jag slipper slå på datorn hehe. Kan nu i min egen lathet och bekväma vardag göra inlägg på bloggen vart jag än är, på bussen, på föreläsningar, på gymmet och självklart tillbakalutad i soffan ;-) hehe! Det blir alltså fler inlägg nu än tidigare, ENJOY!

Denna bild får spegla min lathet ;-)


Söndag på ASK

Lars bestämde sig för att åka hem i morgonbitti ist för att precis hinna upp innan han börjar jobba kl 15. Därför drog vi till ASK och körde ett styrkepass, tjuvstart på kommande veckans pass. ;-)
För mig blev det ett riktigt hårt och tungt rygg & mage pass. Ville att kroppen skulle få en riktig omgång så jag körde med lite tyngre vikter och lite sämre utförande än vanligt. Tanken är att kroppen ska få en chock och vilja bygga på musklerna ännu mer för att orka med :-)

Rygg:
Latsdrag bakom huvudet 3*8 40kg
Latsdrag 3*10 50kg (utan rämmar, som jag annars kör med)
Neddrag med v-tag 2*8 50kg 1*10 40kg
Enarmsrodd m hantel 3*10 20kg
Pulldowns i cabeln (latsen) 3*8 35 kg

Mage:
Hängande benlyft 3*10
Lutande situps 3*12
Cykelsparkar och rumplyft, ett antal sådana, räknade inte :-p

Är riktigt nöjd med passet, tog även några bilder efteråt på ryggen ;-)


SM i Västerås

Idag har jag och Lars varit och tittat in alla duktig atleter på SM i bodyfittnes och bodybuilding i Västerås. Var där redan från kl 10.00 (planerat att infinna oss redan kl9.00, men det gick ju sådär ;-) ) och åkte därifrån vid 8-tiden. En dag som fyllde en av god inspiration och suget efter att köra hårda pass på gymmet blev bara större :-D Är andra året vi var där men denna helg blir det bara en dag som vi besöker tävlingen. Den grupp jag var mest intresserad av var Bodyfittnes damer +163 och alla var riktigt grymma! Bilden är från finalgruppen i denna klass.


RSS 2.0